Млади учители с мисия разказват забравената история на великите българи

Автор: Plovdiv Now 7929
Млади учители с мисия разказват забравената история на великите българи

Двама млади учители са си поставили задачата да разкажат забравената история на великите българи. Димитър Гилев и Стефан Стефанов ще обикалят България, за да запознаят хората с фактите, които не се пишат в учебниците.

Темата по която ще разказват и дискутират под формата на конференция е "Забравената история на Великите българи", а първата спирка на двамата ентусиасти е на 16 юли (вторник) от 18:30 часа в читалището на пловдивското село Марково.

„Решихме да организираме тези конференции с оглед на лъжите, които се пишат в учебниците. Искаме да напомним на българите колко велики сме били и какви поуки можем да си вземем от миналото”, разказа Димитър Гилев.

Всички присъстващи ще научат също редки факти за живота на героите. А двамата историци обещават конференциите из цялата страна да са изключително интересни.

Димитър Гилев е роден на 14 октомври 1993 година в Свиленград. От 2015 година, 25-годишният мъж преподава история в училището, което е завършил. За един любознателен човек, привлечен от историята, изборът на специалност е логично развитие и сбъдната мечта, разказва Димитър. Затова и завършва „История” в ПУ „Паисий Хилендарски”. Практиката си започва миналата година в ПГССИ „Христо Ботев”, по заместване. Сега Димитър се опитва  да запали любовта към историята на ученици от 5, 6, 7, 8, 9 и 10 клас в най-голямото училище в община Свиленград. Казва, че учителската професия сама го е избрала. Той е автор на няколко исторически проекта в социалната мрежа, с десетки хиляди последователи. Идеята на всички тях е да споделя с повече хора събития и личности от българската история, които са допринесли за славата, честта, културата, религията и свободата ни през вековете.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина