Милко, оставил баща си да агонизира и умре в Брестовица, не се яви в съда, водят го принудително

Автор: Ива Модова 5910
Милко, оставил баща си да агонизира и умре в Брестовица, не се яви в съда, водят го принудително

Принудително ще доведат в съдебна зала мъжа, който остави с месеци безпомощния си баща да агонизира до смърт в Брестовица. По време на разпоредителното заседание днес 52-годишният Милко Гълъбов не се яви в залата.

Припомняме, че старец почина в адски мъки, тормозен и изоставен от единствения си син. Славчо Гълъбов живеел в Брестовица. През юли тази година 87-годишният дядо получил тежък инсулт. След лечение в болница бил изписан в дома си в селото. Славчо бил в тежко физическо състояние. Не бил способен сам да се грижи за себе си – не е могъл да се движи, само е лежал, не говорил и не разбирал какво му се говори. За Гълъбов е трябвало да се грижи човек, и то 24 часа. Единственият близък на мъжа бил синът му Милко, който обаче бил наркозависим, пише trafficnews.bg.

Вместо да обгрижва баща си, Гълъбов-младши неглежирал състоянието му. Нещо повече – той изцяло зарязал възрастния мъж на произвола на съдбата. Не го хранел, не го преобличал и не го обслужвал. Ядял храната му, която социалния патронаж му е носел, оставял го е да лежи многократно гол на земята и не му е давал предписаните му лекарства.

Така два месеца Славчо бил в абсолютна агония и мизерия. В началото на септември 87-годишният починал от глад, обезводняване, липса на медикаменти и каквато и да е грижа.

Синът му Милко е бил задържан и му е повдигнато обвинение за това, че е допринесъл с бездействието си за смъртта на баща си.

Процесът днес бе отложен заради неявяването му в залата. Междувременно на мъжа е назначен служебен защитник.

По искане на прокуратурата магистратите постановиха принудително довеждане на Гълъбов в съдебна зала. По време на първото заседание по случая, което бе отложено, 52-годишният нямаше адвокат, както и лична карта. Пред председателя на състава размаха един акт, съставен му по Закона за движение по пътищата.

В заседанието стана ясно, че Милчо е осъждан 12 пъти за кражби и притежание на дрога. Мъжът го грози затвор до 3 години ако бъде признат за виновен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина