Линейка влезе в ромската махала на Брестовица, починалият Ангел бил музикант, но имал рак

Автор: Деница Лещева 359854
Линейка влезе в ромската махала на Брестовица, починалият Ангел бил музикант, но имал рак

Линейка влезе в ромската махала на Брестовица, видя наш репортер. Тя обикаля по адресите, като местните предполагат, че събират контактни лица със заболелите и ги тестват. Жена с маска бе изведена от една от къщите и качена в колата на Бърза помощ.

Припомняме, че полиция влезе в селото тази сутрин. Текат проверки по къщите, дали карантинираните спазват предписанията на РЗИ, както и за спазването на противоепидемичните мерки. Самата обстановка в махалата е спокойна. В същото време жителите на махалата все още говорят за починалия си съсед. Той се казва Ангел Ангелов и бил много добър саксофонист.

„До последно работеше на нивата. Имаше рак на дебелото черво. Синът му е на гурбет в Германия", каза местен ромски лидер. По думите му миналата година Ангел прекарал пневмония, имал и сърдечни проблеми.

„В махалата спазваме инструкциите. Хората, които са болни не са от чужбина. Те работеха по къра. Брестовица е за пример, имаме дисциплина и се отнасяме сериозно към проблема”, каза Милчо. Той добави, че съседът му Ангел ще бъде погребан без присъствието на близки и приятели.

Местните описвят Ангел като изключително талантлив и духовит. 

"Беше душата на компанията. С него не можеш да скучаеш и 10 секунда. Ходеше на турнета из цяла България.Имаше истории всякакви", разказват те. Хорта са наплашени, тъй като нямат никаква информация, кои са заразените и къде живеят.

"Не е ли по-добре, да ни кажат кои са болните, за да знаем, че трябва да се пазим от тях, макар да са изолирани?", питат те.

„Усложнена е ситуацията в село Брестовица с това огнище, което се появи в ромския квартал. Миналата седмица имаше един случай. За няколко дни те станаха 13. Взети са всички адекватни мерки от районната дирекция на полицията. Днес пристигнаха и автомобили на жандармерията. След проведено заседание на общинския кризисен щаб вчера, е взето решение да се дезинфекцира ромския квартал. Пръскат се тротоарите, машините за кафе, около домовете на хората, входните врати . Утре на територията на ромската махала на село Брестовица тези действия ще бъдат извършвани от фирма”, каза пред наш репортер кмета на Брестовица - Любен Радев.

Хората в село Брестовица са спокойни и казват, че нямат никакви притеснения. Според тях към този момент са взети всички необходими мерки по повод заразените с коронавируса. Казват, че това не са първите жители, които се прибират от чужбина в Брестовица.

„Има много международни шофьори, които си дойдоха в България. Те си изкараха карантината и не знам защо е цялата тази паника” разказа Даниела, продавач в магазин за цигари и алкохол.

Коли на Жандармерията са позиционирани в населеното място. Все още има изходи, които не са завардени от униформени, макар, че полицията обикаля из селото.

Подобни новини

Васил

Само циганите са във главата ние циганите нямаме празник коронавирос само вие го празнувате този празник нашия празник е георгов ден василица нова година а вашия празник е коронавирос затова ходите сас маски хахахахх

15:53, 01.05.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина