Лилковки показаха кулинарни шедьоври на уникален фестивал

Автор: Plovdiv Now 5681
Лилковки показаха кулинарни шедьоври на уникален фестивал
Лилковки се славят като големи кулинарни майсторки и през изминалата събота /10 септември/ това беше безспорно доказано.
В Лилково се проведе най-вкусната работилничка за тази година- „Вкусотиите на баба“. Събитието протече в повече от 4 часа, пише rodopi-info.com.
 
Катми, рогатници, качамак, лилковски „картофи половинки“, содени питки, просфорник, мекици, баница с картофи, баница със спанак и домашно сиренце, лилковска точена баница с ориз и сирене, бърканица, домашни сладка, мед, захаросани ябълки, баница с булгур, брауни и още вкусотии бяха сътворени от сръчните ръце на участниците в събитието.
 
Всички рецепти бяха подробно заснети и записани и скоро ще бъдат издадени в книжка „Лилковските вкусотии на баба“.
Семейство Балеви отвори дома си и осигури творческо пространство в достатъчно големия си двор , за да може многото желаещи да се докоснат до тънкостите на лилковските кулинарни специалитети да работят в приятна обстановка!
 
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство`21″, „Завещано от дядо, наречено от баба“.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина