Летните ремонти в община „Родопи” продължават, асфалтират най-дългата улица в Кадиево

Автор: Plovdiv Now 15232
Летните ремонти в община „Родопи” продължават, асфалтират най-дългата улица в Кадиево

Асфалтират участък от 450 метра по улица „Четвърта” в село Кадиево.  Пътната отсечка е най-дългата в родопското село и на нея има застроени повече от 60 къщи. Днес строителството започна в присъствието на на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов, кметът на селото Лиляна Петрова, изпълнителите на обекта и жители на село Кадиево.

„Улица „Четвърта” беше най-болната тема за жителите на Кадиево”, коментира кметицата на селото Лиляна Петрова. По думите й тя е в изключително лошо състояние и до момента са извършвани само частични ремонти, като едва  1/3 от отсечката е възстановена.

Строителните дейности предвиждат полагането на нова асфалтова настилка, а за ремонта община „Родопи” е предвидила около 80 хиляди лева бюджетни средства.

„Тази улица никога не е била асфалтирана. Това обаче вече ще остане в миналото и живеещите в района ще се радват на обновена инфраструктира. Предстои жителите на село Кадиево да се радват и на изцяло реновирана здравна служба, ще бъде направен и ремонт на покрива на сградата на кметството”, каза кметът Павел Михайлов, който след  церемонията по първа копка на изграждането на улица „Четвърта” в Кадиево се отправи към най-голямото населено място на територията на община „Родопи” – село Цалапица. 

Павел Михайлов,  заедно със заместника си Владимир Маринов и кмета на селото Ивайло Данаилов направиха инспекция на ремонтните дейности по улиците, които ще бъдат настлани с фрезован  асфалт. Седем улици от пътната мрежа в селото ше бъдат почистени и покрити с ронената настилка. Върху една улица ще бъде извършена  подготвена за асфалтиране, посочиха след обиколката тримата кметове.

На друга пътна отсечка ще да бъде подменен водопровода, ще  се  изградят тротоари и да ще се извърши цялостно преасфалтиране. Ремонтът ще бъде направен със средства  по  проект, а още  две улици ще бъдат цялостно преасфалтиране. След обиколка из Цалапица и среща с  жителите на селото кметът Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов набелязаха други две улици, които ще бъдат включени за асфалтиране през следващата година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина