Наградиха жена, предрешена като младоженец, на кукерския фестивал в Дедево

Автор: Plovdiv Now 8455
Наградиха жена, предрешена като младоженец, на кукерския фестивал в Дедево
Чанове огласиха центъра на Дедево точно в 12 часа днес. Кукерско шествие обиколи цялото село, за да се прогонят студа и злите сили и да се поканят топлото и доброто.
След двучасовата си обиколка, кукери дефилираха с цялото си многообразие и пъстрота по централната улица. Жури с председател Дамян Христов, подпомагано от публиката, обяви наградите.
Купата „Карнавал №1“ отиде при Илия Вангелов. С наградата за най-страшна маска бе отличен Иван Арамазов. Васил Гулев се открои с оригиналния си дамски костюм – неговата Зла бабичка с народна носия, получи другата карнавална награда. Призът за най-оригинален мъжки костюм спечели Русалия Игнатова, предрешена като младоженец.
Купата и другите три награди – книгата на проф. Живко Гешев „Миналото на село Дедово“, връчи кметският наместник Иван Арамазов.
"Журито високо оцени и единствения автентичен кукер, участвал в карнавала. Той обаче не се яви на заключителната маскарадна церемония. Проучванията сочат, че това е Любомир Григоров. Специалната му награда се пази при специални мерки за сигурност. Чакаме го да си я получи", прикани шеговито в социалните мрежи Елисавета Шотилова.
 
Снимки: Фейсбук
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина