Кучето от пътя край Храбрино е спасено, но са нужни средства за лечение и дом

Автор: Plovdiv Now 12293
Кучето от пътя край Храбрино е спасено, но са нужни средства за лечение и дом

Кучето, което прекара 10 дни на пътя между Храбрино и Дедево, изгубено или прогонено, е спасено и закарано в клиника от добри хора. 

 Лошата новина е, че животното е диагностицирано с дирофилария. 

"Лечението ще излезе около 600 лева, а отделно трябва да заплатим кастрацията и стационарната грижа", посочи Дияна Плачкова, която е взела кучето.

Тя го прибрала на 14 юли.

"Намерихме го легнало, не помръдваше, и веднага го закарахме на ветеринар. Кучето е около 3-4 годишно, след направените тестове излезе дирофилария. Това е паразитно заболяване, което се причинява от кръгъл червей, развиващ се в кръвоносната система на животното, предавано от комари. Кастрирахме го и започнахме терапия с "Доксациклин". След 30-дневното приемане на "Доксациклин" ще трябва да сложим "Имитицид", на който цената за флакон е 150 лв, като броят флакони на манипулация зависят от кг. на животното и се поставят 3 пъти", разказа Плачкова.

Доброволка активно помага за спасяването на кученцето като всеки ден ходи да го разхожда и да го социализира. По думите на жената животното е много наплашено. Жената проявява желание да го вземе у дома, но тя има куче и не знае дали двете  ще се приемат.

"Дефакто нямаме сигурен осиновител или приемен дом. Ще го лекуваме и ще търсим постоянен или временен дом", посочва Плачкова. 

Тя отправи апел който има възможност да помогне финансово за лечението на кученцето или при желание да му даде дом, да се свърже с нея - фондация "Пет Пал", Дияна Плачкова - тел. 0898472287.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина