Кметицата на Марково хвана мъже, лепящи незаконно плакати на Георги Цанков

Автор: Plovdiv Now 4028
Кметицата на Марково хвана мъже, лепящи незаконно плакати на Георги Цанков

Кметицата на село Марково Десислава Терзиева попита през Фейсбук председателя на Общинския съвет „Родопи” Георги Цанков дали той е наел мъже, които да лепят незаконно негови плакати. В профила на кметството в Марково тя задава въпросите към Цанков, който почти сигурно ще е кандидат за кмет на община „Родопи”.  Терзиева изброи нарушенията, като каза,а че се надява скоро плакатите да бъдат махнати от дървета и стълбове.

Ето и целия пост:

Господин Цанков,

Вие ли наехте хората ,които лепят рекламни плакати с Вашия лик и реклама на уебсайт , да го правят на забранени от Закона места?

Ако е така,бих искала да Ви уведомя, , че го правят в разрез и нарушение на:

-чл.21, т.1 от Наредба Номер 1 за поддържане и опазване на обществения ред, тъй като Кметство Марково не е определяло места за лепене и поставяне на афиши, реклами и обяви. Освен това според Наредбата за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система, чл19, т.3 ЗАБРАНЯВА поставянето по дърветата на рекламно-информационни материали.

Един председател на Общински съвет, би трябвало да познава и спазва действащите в Община Родопи подзаконови нормативни актове.

-Наредба номер 1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на Община Родопи

Бих искала още да Ви уведомя, че е забранено лепенето на плакати,обяви, рекламни и агитационни материали по съоръжения,собственост на EVN( стълбове и ел.табла)

-забранено е лепенето по огради и къщи, частна собственост, без съгласието на собственика.

Очаквам, залепените по нерегламентирани места Ваши плакати, да бъдат изчистени.

Оставате впечатление, че сте над Закона.

Десислава Терзиева

Кмет с.Марково”

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина