Кметът на “Родопи“ връчи грамоти за високи спортни постижения

Автор: Plovdiv Now 5377
Кметът на “Родопи“ връчи грамоти за високи спортни постижения

Кметът на община „Родопи“ за пореден път спази обещанието си и връчи  индивидуални грамоти за високи спортни постижения на изявени спортисти. Отличените спортисти са завоювали призови места на държавни и международни първенства и турнири. Награждаването е по повод Деня на българския спорт, който се отбелязва на 17 май.

Събитието се проведе за първи път миналата година и по инициатива на кмета Павел Михайлов се утвърди като традиция в спортния календар на община „Родопи”.

На специално организираната церемония присъстваха заместник-кметовете Борислав Инчев и Емилия Иванова, както и кметовете на селата Марково, Цалапица и  Устина.

 Павел Михайлов пожела на младите спортни надежди още много победи, медали и купи и всичко това да им дава сили да продължават напред и да се развиват в спорта.

„С тази традиция се надявам да успеем да покажем своето уважение и съпричастност към всички състезатели от нашата община, които са постигнали спортни успехи. За община „Родопи” се чува из България и по света благодарение на нейните спортисти. Всеки очаква от тези млади хора да станат шампиони, а аз си давам сметка какво стои зад това: постоянство, труд, усилия и много лишения. Моите искрени уважения към всеки един от вас“, каза в обръщението си на церемонията по връчване на отличията Павел Михайлов.

Своите поздравления към спортистите отправи и кметът на село Марково Десислава Терзиева, своеобразен домакин на събитието. Тя подчерта ролята на спорта не само за физическото развитие, но и за интелектуалното израстване на децата и младите хора.

„Надяваме се  тази оценка да бъде допингът на младите спортисти, мотивът за техния труд, Искаме по този начин те да се чувстват важни и значими“, продължи Терзиева.

Наградените са от различни спортни клубове. Атлети, футболисти, шахматисти, гимнастички, каратисти и представители на силовите спортове се поздравиха т за успехите си .Нито един от призьорите не забрави да благодари на ръководството на общината, в лицето на кмета Павел Михайлов  и председателя на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина