Кметът на “Родопи“: Трябва да произнасяме думата „независимост” с гордост

Автор: Plovdiv Now 5415
Кметът на “Родопи“: Трябва да произнасяме думата „независимост” с гордост

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов отправи поздрав към своите съграждани по повод Деня на Независимостта.

В обръщението си той казва, че извършеният акт на 22 септември 1908 година е събитие, което нарежда страната ни редом до всички суверенни държави в Европа и света.

Този ден поставя началото на една дълголетна история, която трябва да предадем на нашите деца, за да пребъде страната ни. Нека не спираме да работим за това България да бъде независима. Нека отстояваме идеалите на нашите деди, да бъдем достойни наследници на тяхната мъдрост и далновидност, за да издигаме авторитета на България, следвайки пътя на изконните идеали за свобода и независимост.”

В обръщението си Павел мИхайлов отправи послание да съхраним уроците на историята, да пазим непреходното дело на вдъхновените строители на съвременна България.

Ние,  потомците на онези безчет българи, които са дали живота си, за да може днес да живеем свободни, трябва да произнасяме думата „независимост” с гордост,защото тя  олицетворява силната политическа воля на народа ни и желанието му да гради сам своето бъдеще”, казва кметът на община „Родопи” и пожела честит празник.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина