Кметът на “Родопи“ поздрави медиците: Вие сте символ за силата на човешкия дух, милосърдие и търпение

Автор: Plovdiv Now 6099
Кметът на “Родопи“ поздрави медиците: Вие сте символ за силата на човешкия дух, милосърдие и търпение

Кметът на община „Родопи”  Павел Михайлов поздрави всички служители, работещи в сферата на здравеопазването на територията на населените места в общината. Повод за обръщението е Световният ден на здравето и Деня на здравния работник.

Уважаеми здравни работници,

Вие сте хората, на които ежедневно доверяваме здравето си и здравето на нашите близки!

Във времена на пандемия, социална дистанция и страх, Вие сте професионалистите, станали символ за силата на човешкия дух, милосърдие и търпение.

Преди една година Вие бяхте първите, които се изправихте срещу опасността, наречена COVID-19.Въпреки физическото изтощение и екстремните условия, при които работите Вие неизменно оставате до Вашите пациенти.

В тази напрегната ситуация няма големи или малки Герои! В тази Битка всеки е важен. Но Вашата мисия вече една година е на първа линия, за да спасите човешки живот, да помагате на хората при болката,  да вдъхвате кураж, изправени  пред страданието.

В Световния ден на здравето се покланяме на всеки един от Вас - общопрактикуващите лекари, денталните практики, завеждащите здравните кабинети в общинските училища и детски градини в нашата община „Родопи” до фармацевтите.  Вие сте опората, доверието и сигурността, от които имат нужда хората днес.

Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия.”

Кметът Павел Михайлов пожела на медиците да не губят надежда и вяра в доброто, да бъдат борбени, със силна воля и несъкрушим морал.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина