Кметът на „Родопи” посети децата от Брестовица заради кризата с водата

Автор: Plovdiv Now 5594
Кметът на „Родопи” посети децата от Брестовица заради кризата с водата

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов посети днес децата от детската градина и училището в село Брестовица. По време на визитата си той беше придружаван от своя заместник Владимир Маринов. Двамата бяха на място, за да инспектират работата по  организация и снабдяването на двете учебни заведения с питейна вода.Проверка на Регионалната здравна инспекция в Пловдив миналата седмица установи съдържание на манган  над допустимите стойности в питейната вода на селото. Заради превишените концентрации на елемента в Брестовица е издадена забрана да се пие вода от чешмите.

За нуждите на двете учебни заведения днес бяха дарени близо 3 тона минерална вода от „Девин” АД. Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов лично пренесоха 11 литровите туби до сградите на  ОДЗ „Първи юни” и Основно училище „Христо Ботев” в село Брестовица. В двете заведения в момента се обучават близо 200 деца, а подаръкът  беше посрещнат топло  и с благодарност.

„Проблемът с водата в селото ще бъде решен. За съжаление няма да стане толкова бързо, колкото ни се иска. Децата са много важни за нас, затова няма да позволим никаква опасност да застраши здравето им”, каза кметът Павел Михайлов и обеща пълна подкрепа в тази кризисна ситуация от страна на община „Родопи”.

„Девин”  АД е  компания, която  не веднъж се е отзовавала , когато става дума за безопасността на гражданите, както и при други случаи на спешна необходимост”, поясни Владимир Маринов, заместник-кмет на „Родопи”.

Павел Михайлов и неговият заместник Владимир Маринов инспектираха началото на ремонта в сградата на ОДЗ „Първи юни”. Дейностите започнаха преди  седмица, като предстои да бъде извършена реконструкция на санитарните възли  и на една от стаит,предназначена за занималня на децата. Ремонтът е на стойност  30 хиляди лева.

По повод деня на Баба Марта  и по отколешен български обичай кметът и неговия заместник бяха закичени с мартенички, а ценния  подарък им поднесоха  малките дечица от ОДЗ „Първи юни”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина