Кметът на “Родопи“ пита хората в Брестовица за пътя на довеждащия водопровод

Автор: Plovdiv Now 4232
Кметът на “Родопи“ пита хората в Брестовица за пътя на довеждащия водопровод

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов ще се срещне с жителите на Брестовица относно проблема с питейната вода в селото.  

На организираното събитие той ще запознае хората с данните от доклада на специалистите, които са ангажирани да посочат реалните начини за решаване на проблема. Пред присъстващите той ще представи и вариантите за изграждане на довеждащия водопровод, с който ще се свърже водопреносната мрежа в регулацията на селото с новите водоизточници.

Своеобразният местен референдум трябва да даде информация кой от двата варианта избират  жителите на Брестовица.  Михайлов е категоричен, че застава твърдо зад хората и ще защити  изцяло тяхното решение.

В предизборната си програма дадох обещание,  че няма да решавам еднолично,  а ще се допитвам до хората, когато се вземат важни за населените места решения. В платформата си заложих провеждането на местни референдуми по въпроси от местно значение, какъвто е случаят в Брестовица. Аз и екипът ми смятаме, че това е пътят за решаване на назрелите проблеми в обществото, а именно общата работа за доброто на хората“, коментира Павел Михайлов.

Съществуват два варианта за изграждане на довеждащия водопровод. Единият е новите тръби да минават по сега съществуващата водопреносна мрежа, която е през лозовите масиви на селото. Този вариант ще засегне  пряко собствениците на над 250 имота.

Вторият вариант е да бъде изградено изцяло ново трасе, което ще минава през общински пътища. Това  обаче ще забави процедурата с близо половин година, тъй като е свързано с изработването на  нов парцеларен план.

Срещата ще се проведе утре, 26.02.2021г. от 17:30 часа в киносалона на Читалище "Съзнание-1873".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина