Кметът на “Родопи“: Ограничете социалните си контакти и пътувания до минимум

Автор: Plovdiv Now 6318
Кметът на “Родопи“: Ограничете социалните си контакти и пътувания до минимум

За самодисциплина, разумност и спазване на наложените правила призова кметът на община „Родопи”  Павел Михайлов. Той апелира жителите на общината да запазят спокойствие и да проявят търпение в тази извънредна за цялата страна ситуация.

 „Настоявам да спазвате наложените правила и да ограничете социалните си контакти и пътувания до минимум", посочи Михайлов.  Той допълни, че по разпореждане на Националния кризисен щаб не могат да се събират повече от двама възрастни на открити пространства.  Задължително е хората да  спазват дистанция от поне два метра помежду си, когато са на  опашка пред магазин,  аптека, банка или административна сграда.

Павел Михайлов призова всички, които са се завърнали или предстои да се завърнат от страни с доказани случаи на заразени с COVID-19, да спазват стриктно 14-дневната карантина, защото това е начинът за положителния изход от кризата. По заповед на министъра на здравеопазването са определени  17 рискови страни в целия свят -  Китайската народна република, Ислямска република Иран, Бангладеш, Република Индия, Република Малдиви, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шри Ланка, Кралство Испания, Италия, Република Корея, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Федерална република Германия, Кралство  Нидерландия и Швейцария. „Хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус, но заедно с хората, с които живеят са длъжни да спазват период на самоизолация, за да могат след това спокойно да се върнат към нормалния начин на живот” , посочи кметът на „Родопи” Павел Михайлов.

Кметът призовава още гражданите да съобщават незабавно за нарушители на карантинния период на дежурните телефони в общината: 032/604 -100 и 032/604 – 139.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина