Кметът на “Родопи“: Нека Свети Георги пази всеки един от нас!

Автор: Plovdiv Now 3686
Кметът на “Родопи“: Нека Свети Георги пази всеки един от нас!

Близо 2000 именици празнуват на Гергьовден в община „Родопи“. С името Георги в общинския регистър са записани 1397 мъже, а 277 жени носят името Гергана.

В Деня на Свети Георги Победоносец своя празник ще отбележат още над 300 жители на общината с имената Галя, Галина, Ганчо, Ганка, Гинка, Галин, Ганчо и други производни. На територията на общината живеят 89 дами с името Гинка, а 71 се зоват Галина. 19 са жените с името Гюрга, а 13 са мъжете на име Галин. През последните години се забелязва и по-модерната форма – Жорж. 

Кметът Павел Михайлов честити на всички именици и поздрави своите съграждани по случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия. „Нека Свети Георги пази всеки един от нас, нека във всеки дом има здраве, вяра и благоденствие…Делата Ви да са вдъхновени от добро и да е светло името Ви. Желая много радост и усмивки в домовете, топлина в сърцата Ви и с дръзновение създавайте своя път в живота!“,  се казва в поздравителния адрес.

Михайлов пожела  здраве и с гордост да изпълняват своя дълг към Родината и на българските военнослужещи, които днес честват професионалния си празник. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина