Кметът на “Родопи“ с коментар след тежката катастрофа в Марково

Автор: Plovdiv Now 18012
Кметът на “Родопи“ с коментар след тежката катастрофа в Марково

Кметът на община "Родопи" коментира тежката катастрофа в Марково.

Както съобщихме по-рано, загина жена, а трима друши бяха ранени. По предварителна информация в близост до селскостопански двор лек автомобил „Форд”, управляван от 22-годишен, предприел ляв завой и отнел предимството на лек автомобил „Мицубиши” с водач на 44 години.

"За съжаление е станала тежка катастрофа на кръстовището на Стопанския двор на Марково. Кръстовище, което като кмет на община се опитвам да урегулираме с кръгово, което да бъде по-безопасно. Имаме готов проект. Днес имаше сесия на общинския съвет, на която беше приет разчет на Община Родопи и това кръгово кръстовище бе един от най-важните проекти в капиталовата програма за настоящата година. Много се надявах да го реализираме по най-бързия начин, но заради предложение на общински съветник то бе заменено с друг проект пред две седмици. Днес за щастие бе гласувано това кръстовище все пак да бъде част от проектобюджета на общината и трябваше да започнем реализацията му. Мисля, че имаме обществена поръчка по ЗОП за определяне на изпълнител, но на каква цена ще го направим вече е друг въпрос.", посочи кметът.

На мястото на трагедията бе и кметицата на селото Десислава Терзиева.

Тя посочи, че това кръстовище е най-важният обект за Марково от гледна точка на безопасността на жителите.

"Марково много се разрасна като населено място. Движението е изключително интензивно. Тук на това място се събират четири лъча и постоянно създават предпоставки за инцидент. Екипите на Първо РУ през ден патрулират в района само за да се избегне такъв инцидент, на който днес станахме свидетели.", заяви Терзиева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина