Иван Дечев: Ще управлявам с жителите на Белащица – заедно ще напишем програмата за развитие

Автор: Plovdiv Now 5841
Иван Дечев: Ще управлявам с жителите на Белащица – заедно ще напишем програмата за развитие

Инж.Иван Василев Дечев– кандидат за кмет на село Белащица от „Обединени земеделци”. Роден на 25.01.1971 година. Образование – магистър "Двигатели с вътрешно горене” и магистър по Финанси. Месторабота – „ОМНИКАР” ООД – Пловдив.Семеен, с две деца.

-Г-н Дечев, какво Ви мотивира да се кандидатирате за кмет на Белащица?

-Това не е моят първи опит за управление на селото, в което съм израснал. Смятам за нищожно случващото се през последните години. Населението не заслужава това.

- Как Вие, г-н Дечев, ще управлявате Белащица по-добре от сегашния кмет?

-През последните години селото ни имаше уникална възможност да се възползва от политическата ситуация в държавата - кмет от управляващата партия с втори мандат, кмет на общината с втори мандат от управляващата партия,мнозинство в общинския съвет от управляващата партия,трима действащи депутати (двама от тях от управляващата партия). Надали има друго село в България с такива възможности. Според мен това не беше използвано в полза на населението и доказа неефективността на твърдението, че когато всички по веригата са от управляващата партия, нещата се случват. Добре е населението да разбере, че този вот е мажоритарен и е важна личността, на която гласуват доверие.

Основното в моето управление ще е прозрачност. За всичко, което ще направя, или което не мога да направя, населението ще бъде информирано. 

- Кои ще са първите три неща, с които ще се заемете незабавно, ако бъдете избран за кмет на Белащица?

- Напълно съм наясно за моментното положение в селото. Няма да имам никакво време за адаптация, защото наболелите проблеми са доста. Така че, в момента не мога да степенувам първите три. Първото, което ще направя, е общоселско събрание, на което да се постави началото на Обществен съвет от будни съселяни. Силно се надявам да получа подкрепа от населението, с желание и помощ за решаване на проблемите, за едно успешно управление.

- На какво трябва да заложи Белащица за едно по-добро бъдеще – туризма, промишлеността, селското стопанство?

- Селото ни се намира в центъра на втория по големина масив от череши в България. Другото, с което се гордееха дедите ни, са хубавите вина, които правеха от лозята, които отглеждаха. Имаме и две уникални забележителности - хилядолетният манастир „Свети Георги“, единствен в община „Родопи“, и най-дебелото дърво в България - хилядолетният чинар.

От тези дадености трябва да се възползва селото, според мен.

- За каква Белащица ще се опитате да убедите хората да гласуват на 27-и октомври ?

- За достойна хилядолетна Белащица и нейните съвременни жители.

- Вярвате ли, че хората в община „Родопи“ искат и са готови да изберат нещо различно от обичайното, тоест от статуквото?

- След проведени стотици разговори с хора, живеещи и гласуващи в община „Родопи“, не съм много обнадежден. Много от хората са на мнение, че няма да гласуват. Всеки има свое обяснение за себе си. Основната ми задача в предизборната кампания е тези хора да разберат следното - „Ти си решаващият глас!“. Гласува се за личности. Негласуването е помощ за запазване на статуквото. Желанието ми е повече хора да стигнат до урните на 27.10.2019. На следващия ден ще разберем дали сме успели и какво е желанието на населението на община “Родопи“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина