„История под клоните на вековния чинар“ разказаха децата на Белащица

Автор: Plovdiv Now 5263
„История под клоните на вековния чинар“ разказаха децата на Белащица

Юбилеят на ДГ „Ралица“ беше отбелязан с тържествен концерт-спектакъл под надслов „История, разказана под клоните на вековния чинар“, който се състоя на 23 май в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

Директорът на детското заведение Лидия Горинова благодари на общинското ръководство и поздрави екипа на градината, децата и гостите на празника, пише rodopi-info.com.

“Няма по-красиво чувство от това да си горд и удовлетворен, че си намерил съмишленици, с които да твориш и създаваш личности! С любов и уважение към екипа на ДГ „Ралица“! “

Всички малки артисти впечатлиха публиката със своите изпълнения, сценично поведение и костюми. На сцената се представиха кукерите от Белащица, танцовите ансамбли от селото-  “Калина“ и мъниците от “Белащенче“.

    

В началото сградата се е използвала за склад, за сушене на тютюн и за присаждане на лозички. Изпълнявала е и ролята на читалище със сцена, на по-късен етап в нея се помещава училище „Пенчо Славейков”.
На 3 май 1983 г. официално е открита ЦДГ „Ралица“ с директор Мария Шопова. На 25.02.2000 г. в сградата се открива „Млечна кухня“, а от 2006 година детската градина придобива статута на обединено детско заведение.
 
 
Към момента се обучават и възпитават 137 деца на възраст от 2 до 7 години, разпределени в 1 яслена група и 4 възрастови групи/ подготвителни групи. Персоналът се състои от високо образовани и квалифицирани млади и амбициозни учители, които заедно с непедагогическия персонал работят за осъществяване на този процес в детската градина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина