Идеи за уикенда: Живописна екопътека на 30 км. от Пловдив докосва Родопите и небето

Автор: Plovdiv Now 36421
Идеи за уикенда: Живописна екопътека на 30 км. от Пловдив докосва Родопите и небето

Само на 30 км от Пловдив се намира едно прекрасно вилно селце, което привлича туристи от цялата страна с живописни екопътеки и безброй планински маршрути. Равнища се намира в Родопите, а посоката която трябва да поемете е Първенец и след това Храбрино.

Дестинацията е съвсем близо до тепетата и отнема няколко часа. От селото тръгват безброй екопътеки и туристически маршрути. Една от пътеките се намира близо до хижата.  Малко преди хижата се отбива наляво и се тръгва по широк черен път. Продължава се по широка планинска пътека, водеща до дърво с указателни табели. Тръгва се наляво по пътечка, спускаща се към гората. Следва се жълтата маркировка, която се намира по дървета и скалите.

Маршрутът по пътеката ще ви отнеме около 30мин и ще ви отведе до скалиста местност с прекрасна панорамна гледка. От там се виждат зелените родопски склонове, а небето сякаш е в ръцете. Надморската височина е около 1260м, а на ръба на тази скала си стои самичко едно дърво. Без листа и цвят, без другар... Стои и се любува на величествената Родопа планина.
За истинските ценители на природата и нейните дарове, тази разходка си заслужава.

Ето и видео с дрон от красивата местност:

Източник: Опознай.бг

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина