Георги Цанков: Изборите са състезание на идеи, а не на това кой ще очерни повече опонентите си

Автор: Plovdiv Now 22489
Георги Цанков: Изборите са състезание на идеи, а не на това кой ще очерни повече опонентите си

- Г-н Цанков, кандидат сте за трети път и едва ли има човек в общината, да не знае кой сте, но какво ново има около вас на тези избори?

- Безспорно най-важното събитие за мен е, че преди 6 месеца съпругата ми ме дари с мъжка рожба, станах баща за втори път и съм много щастлив. Едва ли има мъж, който да не знае какви са чувствата, когато държиш в ръцете си малкото безпомощно същество и градиш планове за бъдещето му. Това е в личен план, а в обществен план новото е, че успяхме да привлечем много нови качествени хора в гражданското обединение ФОРОР, които вляха допълнително качество в това, с което сме се заели… да спечелим изборите и гражданите, чрез своите кандидати да поемат контрола в общината.

Считам, че е изключително важно гражданите, чрез излъчени от тях и избрани представители в местното самоуправление да поемат контрола над общината, защото както аз, така и хората от нашето сдружение не харесваме как се харчат парите от нашите данъци от някоя партийна калинка, която преди да заеме поста на кмет не е виждала 1000 лева на едно място, не е теглила кредит, не е плащала заплати, не е плащала осигуровки и т.н.

- Явявате се за 3-ти пореден път? Не ви ли омръзна, не загубихте ли мотивация през годините?

- Ами 3 пъти за късмет, както е казал народа! Шегата на страна, но се надявам, че този път инстинкта за самосъхранение на живеещите в общината ще се прояви в правилния избор и те ще изберат човека, който ще свърши работа. На второ място нямам как да загубя мотивация, защото като неформален лидер на най-голямо гражданско обединение съм поел ангажимент към хората, а аз не съм човек, който ще ги изостави. Желанието за по-добър живот на прекалено много хора е свързано с нашето участие в тези избори, за да се откажем!

- На тези избори зад вас застанаха някои от най-влиятелните земеделски партии, нещо което не се случва често. Как постигнахте това?

- Искам да подчертая, че в никакъв случай това не е самоцел, за да погаля егото си. Отдавна съм наясно, че в политиката 1+1 не винаги прави 2 и събирането на много имена на партии под знамената не винаги означава голяма подкрепа. Но аз твърдо вярвам, че политиката е процес на приобщаване, а не на противопоставяне. Заради това и в памет на баща ми, който беше радетел на земеделската идея се постарах да се случи тази съвместна подкрепа за моята кандидатура. Ще бъда много удовлетворен, ако този пример послужи за в бъдеще като модел на поведение на отговорните политици от земеделския политически спектър.

- За тези избори има регистрирани 7 кандидати за кмет на общината, какво мислите за тях?

- Като гледам имената на кандидати ще кажа, че сред тях има един стойностен конкурент и това и Павел Михайлов от БСП. Пред него обаче има един въпрос, който трябва да обясни на избирателите и това е „Какво прави в коалиция с партията АБВ, която участва в управлението със сегашния кмет?“. Не мисля, че на този въпрос може да се даде смислен отговор, който избирателите да приемат. За ДПС няма да коментирам. Всички знаят каква е тяхната мотивация! При кандидата на ГЕРБ – сегашния кмет Пламен Спасов положението е същото. Човекът си търси работа за още 4 години. Въпреки, че не направи нищо за общината цели 8 години, сега пак има нахалството да иска доверието на избирателите, разчитайки не на личните си качества, а на авторитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Всъщност тази ситуация сигурно е някакъв психологически феномен на масова самозаблуда, която е необяснима, но е факт. Доста хора в община „Родопи“ продължават да гласуват за Бойко Борисов, но получават Пламен Спасов и не могат да се усетят, че едното не е същото, като другото, но това си е техен проблем.

- Конкурентите ви вече започнаха с „мръсната кампания“ излезе първият компромат срещу вас. Вие какъв тип кампания ще водите на тези избори?

- Нали не очаквате да коментирам тази глупост на „мозъчния тръст“ на кмета Спасов? Няма да падна до толкова ниско ниво. Всъщност има едно нещо, което не мога да подмина в тази листовка и то е да се хвърля кал по нашето гражданско сдружение, мен може да ме плюят колкото си искат, свикнал съм на простотиите, които се говорят по мой адрес от години.

В листовката се твърди, че съм сменил името на „опозорения ФОРОР“ с това на „Обединени земеделци“?! Първо, това се налага поради законови ограничение в новият Изборен кодекс, които не ни позволяват да използваме името на ФОРОР. Второ, гражданското обединение ФОРОР няма как да се „опозори“, тъй като не е участвало във властта, за разлика от авторите на този позорен позив!

Искам да отбележа, че в българските народни традиции, както и според каноните на православната църква, за опозорена се е считала всяка жена, която спи с женени мъже. Да си знаят!

А иначе кампанията, която ще водим аз и моят екип ще се състои единствено в това, да обясним на хората защо трябва да изберат нас. Да им обясним какви са нашите идеи за общото ни бъдеще. Какво ще бъде различното, ако изберат нас. Вярвам, че изборите са състезание на идеи, а не на това да очерниш опонента си с неверни глупости! В 21-ви век живеем все пак!

- Кои са най-важните неща от вашата програма?

- Най важното?! От първият ден, в който бъда избран ще запретна ръкави с екипа ми да решаваме проблемите на хората от общината. От мен няма да чуете за лошо наследство, няма да чуете оправдания, няма да чуете извинения….

И най-накрая аз Георги Цанков декларирам, че ще дам копие от своят оставка на всеки един, който пожелае, с уговорката, че ако до края на втората година не съм изпълнил поетите ангажименти в своята програма, за всяко от населените места, всеки един може да внесе моята оставка и да ме освободи от работа.

Така няма да се налага да чакат края на мандата и нови избори. Няма да се появя след 4 години и да поискам още 4. И след тях евентуално още 4, като настоящият кмет. Разбира се че, ако това се случи никога повече няма да се кандидатирам и да претендирам за нищо и никъде свързано с държавна или общинска администрация.

Визитка:

Георги Цанков е на 46 години. Семеен с 2 деца. Бизнесмен, който осигурява работа на над 150 души, които се трудят в контролираните от него търговски дружества и фирми. В политиката е от 2007 година. Три мандата е общински съветник. Два пъти е бил председател на Общинският съвет в община „Родопи“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина