Екшън край Пловдив! Гонка на пиян мъж завърши с арест

Автор: Plovdiv Now 8916
Екшън край Пловдив! Гонка на пиян мъж завърши с арест

Жител на пловдивското село Първенец бе глобен по указа за дребно хулиганство след спречкване с полицията. Екшънът се разиграл навръх Националния празник – 3 март. Около 22 часа патрулка спяла за проверка кола. Полицейската кола била с включени светлинни сигнализации.

Докато протичала проверката, до служителите на МВР се приближил видимо пиян мъж. Без да бъде провокиран по какъвто и да е начин, той започнал да крещи по полицаите : „Да не ви е Бевърли Хилс тука, кви са тия лампи?“. След тези реплики полицейските служители се легитимирали и поискали документ за самоличност на мъжа, за да установят самоличността му. Последният  обаче им заявил : „Абе кви сте вие бе, че да ви давам лична карта. Знаете ли кой съм аз?“ и побягнал в посока съседна улица.

Униформените тръгнали след него. Гонката продължила няколко метра, като завършила с арест. От виковете на пияния мъж, жителите от съседните къщи наскочили по врати и прозорци.

Мъжът ожесточено се борил, за да не му бъдат поставени белезниците, но без успех. Той бил закопчан, отведен в Първо районно и прибран за едно денонощие в килия. Междувременно му бил съставен акт за дребно хулиганство. Ден по-късно, жителят на Първенец се изправил пред съда за определяне на размера на наказанието.

Вече изтрезнял, мъжът изказал съжаление и признал всички факти. Магистратите били благосклонни към него. Те го санкционирали с минимална глоба, а мотиви за това са трудовата и семейна ангажираност на мъжа, както и липсата на криминални данни за него.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина