Друсан шофьор арестуваха в Белащица, в Пловдив - пиян с над 2 промила

Автор: Plovdiv Now 8493
Друсан шофьор арестуваха в Белащица, в Пловдив - пиян с над 2 промила

23-годишен младеж седнал зад волана в неадекватно състояние засякоха при проверка полицаи в село Белащица вчера.

Служители на Първо РУ са спрели автомобил "БМВ" и състоянието на водача ги е накарало да се усъмнят, че е под въздействие на дрога. Младежът се е оказал от село Маноле, община "Марица". Тестът е реагирал положително за канабис.

С положителна проба за наркотични вещества полицаите от същото районно са задържали на улица «Дрин» в Пловдив и 41-годишен мъж зад волана на «Фиат Мултипла». По случаите са  започнати досъдебни производства за престъпление по Наказателния кодекс. Двамата нарушители са задържани за 24 часа. Работата продължава група при Първо РУ Пловдив.


С над 2 пробила зад волана е бил хванат на булевард "Пещерско шосе" и шофьор на "Мазда Премаци", пловдивчанин на 46 години.. При извършена проба за алкохол  с дрегер, същия отчел положителна проба с концентрация от над  2 промила алкохол в  издишания въздух. Съставен му е бил акт и му е бил издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба в УМБАЛ "Св. Георги".

Мъжът е бил задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа в ареста на Второ РУ. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по Наказателния кодекс. Материалите са докладвани на прокуратурата.

Снмика: илюстративна.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина