Доброволци почистват и Залива на Водните кончета край родопското село Оризари

Автор: Plovdiv Now 696
Доброволци почистват и Залива на Водните кончета край родопското село Оризари

Един от най-красивите и приятни пешеходни маршрути покрай река Марица - Заливът на Водните кончета, между родопското село Оризари Пловдив, ще бъде почистен от доброволци на 19-ти септември. Това ще бъде поредното събитие, част от кампанията JunkAround - серия почистващи събития на БГ Бъди активен, като това му издание ще се проведе съвместно с Клуба за водни приключения към Фондация Кентавър арт. Целта е да се насърчи доброволчеството сред младите хора, с оглед тяхното личностно и гражданско развитие и да се създаде връзка между тях и града.

Кампанията JunkAround е част от дългосрочната програма „_МЯСТО България“, с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда.  В това издание сдружението си партнира с Клуба за водни приключения към Фондация Кентавър арт като мястото което ще бъде почистено е малко познато на пловдивчани - Заливът на Водните кончета или Заливът с пойните лебеди и се намира по горното течение на реката между Оризари и Пловдив. ”Искаме да допринесем за добрата градска среда и затова с радост се включихме в събитието на БГ Бъди активен. Подкрепяме с две ръце тяхната кауза за Пловдив #безотпадъци и смятаме, че за тези няколко години, през които работят под тепетата, успехите са осезаеми. Поздравяваме ги за всички инициативи, посветени на създаването на по-добри градски пространства и на активизиране на промяната в средата”, каза Константин Бандeрoв от Кентавър Арт

“JunkAround” се превърна в истински магнит за въвличането на доброволци, предимно млади хора, които даряват време, труд, знания, ентусиазъм за каузата да живеем по-добре.Събитието става все по-разпознаваемо от пловдивчани и това ни кара да гледаме позитивно на света и вярваме, че промяната вече се случва, с малки стъпки, но вече е в ход”, смята Зоя Георгиева от БГ Бъди активен.

В двата дни на мястото ще тече мини фестивалът “Трите острова…” - възможност за разхлада и спускане по реката с каяци. Програмата ще включва още тай-чи, йога, наблюдение на птици със Зелени Балкани и къмпингуване.

По време на почистващото събитие ще бъдат спазени противоепидемичните мерки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина