Добри сърца от Цалапица правят Коледните празници по-светли и топли за хората в нужда

Автор: Добринка Димова 5981
Добри сърца от Цалапица правят Коледните празници по-светли и топли за хората в нужда

Благородна инициатива в помощ на пенсионери и хора в неравностойно положение стартираха младежи от пловдивското село Цалапица. Ваня Манова заедно със свои приятели са решили да съберат средства, за да направят коледните и новогодишни празници по-светли и топли за нуждаещите се.

Във всеки магазин в Цалапица вече са поставени кутии за дарения. Те ще бъдат отворени непосредствено преди Коледа и със събраните средства ще се закупят хранителни продукти за празничната трапеза.

„От дълго време мислим как да реализираме инициативата. Изключително благодарни сме на собствениците на магазини, които откликнаха и ни оказаха подкрепа”, разказа Ваня Манова. Идеята подкрепил и кметът на селото Ивайло Данаилов, който предоставил списък с хората с ниски доходи, които имат нужда от подкрепа.

Освен пари, младежите ще организират и инициатива за събиране на дрехи. Обмислят да зарадват възрастните си съселяни и с празничен концерт, по време на който да им подарят закупените продукти. „Имаме прекрасен танцов състав, печелил много награди, така че няма да е трудно да организираме един коледен празник”, смята организаторът на инициативата.   

Тя се надява повече хора да дарят средства. Смята, че това може да са не само жители на Цалапица, но и преминаващи през селото, спрели да пазаруват в някой от магазините.   

"Според мен всеки човек трябва да се включва в нещо подобно. Разбира се, никой не е длъжен на никого, но това е чисто човешка гледна точка. Ние имаме нужда просто да допринесем”, казва Ваня. Тя се надява каузата да се превърне в традиция и всяка година да радват хората в нужда.  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина