Децата от “Родопи“ отбелязаха Ден без загинали на пътя с игри и каране на велосипеди

Автор: Plovdiv Now 4142
Децата от “Родопи“ отбелязаха Ден без загинали на пътя с игри и каране на велосипеди

С демонстрация за управление на велосипед, дискусии, постери и игри учениците от “Родопи“ отбелязаха „Ден без загинали на пътя“.

Във връзка с 21 Септември – „Ден без загинали на пътя“, на новоизградената площадка по БДП в двора на ОУ „Христо Ботев“ в село Брестовица се проведе  демонстрация на движение с велосипед в градски условия, пише rodopi-info.

Шестокласникът Асен Попов показа, че отлично познава правилата за управление на велосипед в градски условия. Учениците от начален етап и прогимназията взеха участие във викторината и обясниха, че през пешеходна пътека колоездачът е длъжен да слезе от велосипеда и да премине през нея като пешеходец, че не трябва да возят приятелите си на багажника на колелото, както и че не се кара „без ръце“. Площадката в училището е изградена през месец август по НП „ Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул 5 „Площадки за обучение по БДП“. Учениците с желание искаха да преминат по площадката с новия велосипед и спазвайки правилата.

В ОУ “Неофит Рилски“ село Ягодово отбелязаха “Европейския ден без жертви на пътя“ и “Световният ден на мира“. Тези две дати събраха в месното училище първокласниците с техните учители и родители. Заедно те изработиха постери, дискутираха и засадиха дръвчета в училищния двор. Срещата се превърна в истинско преживяване за всички.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина