Деца от Цалапица очакват с радост училището, имат си класна стая сред природата

Автор: Plovdiv Now 11784
Деца от Цалапица очакват с радост училището, имат си класна стая сред природата

Децата от основно училище „Паисий Хилендарски“ в село Цалапица, община Родопи, ще ходят с удоволствие в школото през новата учебна година. То стана по-привлекателно за тях, след като се сдоби с кът за провеждане на занятия на открито. Положителната промяна се дължи на проект „Моята класна стая сред природата“.

В двора на училището е изградена беседка с пейки, четири маси и преносима дъска, разположени на 20 квадратни метра. В нестандартна обстановка учениците ще могат да усвояват знания и умения още от предстоящата учебна година. Занятията на открито ще помогнат общуването на децата с природата и изграждането на трайни навици за опазване на околната среда.

Училищната идея е одобрена и финансирана в рамките на Националната кампания на Министерството на околната среда и водите „За чиста околна среда“ и традиционния конкурс „Обичам природата – и аз участвам“. Тя е първият успешно реализиран проект по програмата на територията на РИОСВ - Пловдив. Други 50 вече одобрени проекти в областта чакат успешното си приключване. Срокът за изпълнение на дейностите по осъществяването им за общини и кметства е до края на ноември тази година, а за училища, детски градини и детски комплекси – до края на октомври.

Реализацията на проектите се осъществява с активното съдействие и под контрола на РИОСВ-Пловдив.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина