Деца от Брестник не се класираха за градина, какъв е изходът от ситуацията?

Автор: Plovdiv Now 678
Деца от Брестник не се класираха за градина, какъв е изходът от ситуацията?

Част от децата в село Брестник, община "Родипи" не са се класирали за градина. Малчугани от набор 2017 не са приети в първа група в ДГ "Надежда", тревожат се техните родители. Те смятат, че решение на проблема има, но досега не са предприети действия. 

"Градината в село Брестник разполага с помещение, което да бъде пригодено за преместване и използване от една от групите, но са необходими ремонтни дейности, на които официално да бъде даден старт възможно най-скоро. Родителите на деца, посещаващи детската градина организираме подписка, с която изразяваме недоволството си с надежда това да задвижи процеса към решаване на създалата се ситуация", разказаха местни жители.

Наш репортер потърси за коментар зам.-кмета на община "Родопи" Борислав Инчев, който наскоро пое ресора "Образование, култура, спорт, младежки дейности". Той обясни, че през изминалата седмица е бил сключен договор за изготвяне на технически проект за ремонтите дейности. Тепърва предстои той да бъде съгласуван, а след това - да бъде възложена обществена поръчка. Инчев не се ангажира с конкретни срокове, в които пристройката ще бъде пригодена за нуждите на децата, но изрази надежда, че това ще се случи в близките 5-6 месеца. 

Припомняме, че от администрацията търсят финансиране и за и друг голям проект - изграждане на нова забавачка в Белащица. Тя трябва да обслужва и децата от съседните две села, без да бъдат затваряни действащите в момента детски заведения. 

"Градините и яслите са препълнени, а положението е кошмарно. В Браниполе детското заведение представлява дървени талашитени сгради с неподходяща изолация. В Брестник пък списъкът за следващата година върви със 6-7 резерви", заяви преди време зам.-кметът Владимир Маринов. 

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина