Данъчни проверяват щателно борсата в Първенец

Автор: Plovdiv Now 11742
Данъчни проверяват щателно борсата в Първенец

Инспектори на НАП провериха близо 10 000 превозни средства, складове и търговски обекти за търговия с плодове и зеленчуци в 13-те борси за търговия на едро.

На тържищата в село Първенец и село Плодовитово бе осъществен фискален контрол на 196 транспортни превозни средства до 3 тона и 75 над 3 тона. Извършени бяха и оперативни проверки в търговските обекти на територията на тържищата.

Основната констатация в началото на проверките беше за липса на документи за произход на входа на борсите и на счетоводни документи за закупената стока на изхода. Към момента документирането на търговията на борсите е значително подобрено само след няколко дни на данъчен контрол, допълват от НАП.

Служителите на приходната агенция са пресекли няколко опита търговията да бъде изнесена от борсата на намиращи се наблизо паркинги в първите дни на акцията.

Припомняме, че през миналата седмица звеното за фискален контрол в НАП започна денонощни наблюдения в най-големите борси в страната за плодове и зеленчуци. На входа и изхода на тържищата бяха устроени временни контролно-пропускателни пунктове, които продължават да действат и към момента. Проверките се извършват и чрез т.нар. постоянно наблюдение, което означава, че инспекторите се легитимират и присъстват открито в търговските обекти в продължение на дни.

Снимка: архив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина