Данъчни под прикритие поиграха хоро, за да хванат нарушители

Автор: Plovdiv Now 9082
Данъчни под прикритие поиграха хоро, за да хванат нарушители

Колкото и да не ви се вярва, историята е истинска. И... смешна. За нея има една доста подходяща българска приказка: Всичкото Мара втасала, та... В случая Мара се играе от двама данъчни под прикритие. Които пък играят хоро, за да се представят за любители на фолклора и по този начин да пипнат членовете на самодеен състав, че не издават касови бележки за 1,50 лв. Действието, пардон хорото, се разиграло в пловдивското село Марково на 4 март.

В тайната операция "Хоро" се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разработката била по сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. За това двама инспектори се появили на поредната сбирка. Представили се за нови жители на селото и кандидати за членство в състава. Получили одобрение и се включили в репетицията.

За игривата случка потвърдиха от Националната агенция по приходите. Елена Манолова - НАП Пловдив: "В конкретния случай е приложена практиката таен клиент", сподели тя пред БНТ. Два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали хора и ръченици. Накрая всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили.

А накрая на репетицията поискали издаването на фискален бон за извършената услуга. След като не получили касова бележка, се легитимирали и започнали проверката.

Пламен Кабаков - кмет на село Марково: "Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители. Жената, която е замествала този ден хореографа на групата, вече е потърсила адвокат. Навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група."

Лидия Димитрова - адвокат: Въпросната вечер просто по случайност се е наложило моята клиентка да води репетицията. Тази група няма обособен ръководител, те се събират, обменят опит по отношение на хората.

Сега се очаква самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

Очакваме резултата!

Подобни новини

Възмутен

Така сте я написали тази новима, ме все едно вие сте първоизточникът! Никак не е колегиално и доста компрексарско да не споменвате кой гръмна първата пушка. Блиц и другите големи сайтове ги цетерат, а малките шебеци се правите на интересни. Еми, тъпо е!

08:46, 12.03.2019
Отговора 0
Отговор

Жител на Марково

Никак не е трудно да се досети човек, защото схемата е ултра тъпа! Всички в Марково знаят, кой общински съветник е служител на НАП. Същия се натяга на кмета Спасов да бъде издигнат за кмет на Марково от ГЕРБ.... Пиарката акцията претърпя пълен провал и се получи силен рикушет за управляващите... Не знам дали имат толкова мозък за да го разберат?!!

10:02, 08.03.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина