Частни имоти превземат главен път в Белащица, кметът разпореди проверка

Автор: Plovdiv Now 6811
Частни имоти превземат главен път в Белащица, кметът разпореди проверка

Проверка по три сигнала от жители в село Белащица направи Община "Родопи", представлявана от кмета и експерти.

Те направиха обход на улица „Перуника” в селото. Отсечката свързва близо 80 семейства с главното трасе на Белащица. Хората споделиха своите притеснения, че чакълираното трасе е единственият път, по който могат да стигнат  до домовете си. В момента обаче половината от улицата е завзета от частни имоти, има изградени огради, а част от трасето се е превърнало в овощна градина. Хората се опасявят, че ако не се вземат мерки, скоро пътят може да бъде преграден и достъпът през него напълно спрян.

„Разпоредил съм незабавно цялата отсечка да бъде заснета и да се маркират границите на улицата. Собствениците, чиито имоти влизат в уличната регулация ще бъдат принудени да премахнат постройките”, категоричен е кметът Павел Михайлов.

Проблем със септична яма, която от години наводнява дворовете и къщите на 50 домакинства предизвика спешна среща между ръководството на община „Родопи” и потърпевшите. За разрешаването на проблема трасето трябва да бъде прокопано. За тази цел община „Родопи” е предвидила около 100 хиляди лева, но средствата няма да  са достатъчни за цялостното справяне със ситуацията. Затова още следващата седмица на специално събрание кметът Павел Михайлов, заместник-кметът  Владимир Маринов и специалисти от строителния отдел на общината ще обяснят вариантите, за да се стигне до добър край за хората.

Трайно решение ще търси община „Родопи” и за ремонт на канал, чиито води се изливат в дворовете на десетки къщи в селото. Мястото е най-ниската точка на Белащица и при всеки дъжд водите от отводнителната шахта на пътното платно наводняват околните имоти. Хората са принудени да правят допълнителни прегради, за да спират водата.

„Наклонът е голям, а натрупаните наноси допълнително запушват канала. Затова съм наредил още тази седмица специалисти да заснемат отводнителното съоръжение, за да се проследи неговата проводимост. След като получим резултатите ще търсим решение”, каза кметът Павел Михайлов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина