Брестовица спечели делото срещу откриването на нова кариера в землището

Автор: Plovdiv Now 9165
Брестовица спечели делото срещу откриването на нова кариера в землището

Община „Родопи“ и кметството на село Брестовица спечелиха делото срещу решение, издадено на фирма "Бултем" ООД - Пловдив от Министерство на енергетиката, за проучване и добив на подземни богатства в местността „Бахчата“, в землището на село Брестовица, съобщава rodopi-info.com.

Върховният административен съд е излезал с решение на първа инстанция, че отменя Решение № 490 от 26.09.2018 г. на министъра на енергетиката.

Оспореното разрешение за проучване на строителни материали – подземни богатства, издадено от министъра на енергетика, е постановено при допуснати съществени нарушения на административнопроизводствените правила, и в нарушение на материалния закон – отменителни основания по чл. 146, т. 3 и 4 от АПК. Решението на ВАС подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

„Село Брестовица и прилежащата към него хижа Бряновщица са изключително екологично чисти райони и един такъв добив би унищожил поминъка на хората. Брестовица е и един от емблематичните за страната лозаро-винарски райони и място за кариери тук няма“, заявяват жителите на селото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина