Брестовица празнува Трифон Зарезан! Плевнелиев и китайският посланик са специални гости

Автор: Добринка Димова 18658
Брестовица празнува Трифон Зарезан! Плевнелиев и китайският посланик са специални гости

Жителите на пловдивското село Брестовица празнуват Трифон Зарезан. Купонът започна пред общината, където местни изби са изложили най-добрите си вина. Шествие с жителите и гостите на селото, което е известно като столица на виното, стигна до лозовите масиви. Там отец Данаил отслужи водосвет за здраве и берекет през новата земеделска година. Кметът на селото Любен Радев, кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и китайският посланик Гуо Йеджоу се включиха в ритуалното зарязване на лозята.

Празникът продължава и в момента с дегустация на вина във всички изби в селото. Неочаквано в една от избите дойде и президента Росен Плевнелиев заедно със съпругата си Деси Банова.

„Докато бях президент, имах много охрана и не можех да присъствам на подобни празници. Но сега вече като свободен от тези ангажименти и влюбен до ушите човек, реших да съчетая двата празника и да ги отпразнувам на най-хубавото място - в Брестовица. Това сподели Плевнелиев.

Той сподели, че е тук по покана на Иван Тодоров, с когото са добри приятели. Призна, че е любител на червеното вино от този регион.

Президентът вдигна наздравица с китайския посланик Негово превъзходителство Гуо Йеджоу, с когото дегустираха местни сортове вина.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина