Близки на Митко пред съда: Протестите продължават, Динкови са съучастници

Автор: Plovdiv Now 2394
Близки на Митко пред съда: Протестите продължават, Динкови са съучастници

Близки на убития Митко от Цалапица за пореден път се събраха за протест пред Съдебната палата в Пловдив малко преди да започне делото пред районните магистрати срещу двамата братя Динкови. Протестиращите бяха с плакати в ръце, на които пишеше “справедливост”. Пред съда се чуват викове - “Заровиха жив човек, никой не даде шанс на Митко да живее”, предава TrafficNews.

Припомняме, че според акта на прокуратурата, обвинението срещу Борислав и Валентин е за лично укривателство. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до пет години. Близките на Митко категорично не са съгласни с държавното обвинение, защото смятат, че братята не са укриватели, а съучастници в убийството. Жители на селото дойдоха да подкрепят близките на убития, като заявиха, че протестите продължават, защото двамата братя не са укриватели, а съучастници.

„Защо разделят делото, единият близнак е виновен колкото Рангел”, заяви вуйчото на убития Митко. Майката на убитото момче Атанаска Бакалова заяви пред медиите, че всички протестиращи не са съгласни с държавния обвинителен акт.

„Те са съучастници в убийството на Митко. От самото начало не искаме това дело да продължава. Нито един от тях не се обади на 112, за да даде първа помощ, а Борислав дава идеята да заровят Митко. Извозват тялото на Митко до полето. Имат 100% съучастие. Искаме държавата да си свърши работата. Това е ОПГ и има човек, който им помага да натоварят тялото в автомобила. Надяваме се това дело за укривателство да бъде приобщено към делото за убийството на Митко”, категорична е Атанаска.

Бакалова припомни, че след 12 дни ще стане 1 година от убийството на детето ѝ и заяви още, че няма да спрат с протестите и ще се бори за справедливост за Митко, докато е жива. Делото срещу Рангел Бизюрев по обвинението за умишлено убийство ще се гледа след два дни в Окръжен съд-Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина