Артисти от България и Европа се събират в Бойково и Добралък на творческа резиденция СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5068
Артисти от България и Европа се събират в Бойково и Добралък на творческа резиденция СНИМКИ

Работилницата е част от театралното шоу "Шепоти" ( на френски «Murmures»), което се провежда за втора година, като част от артистичната програма на Европейска столица на културата- Пловдив 2019. След работилницата, участниците имат възможност да се включат в програмата на представлението "Шепоти", което ще се проведе в селата Добралък и Бойково.

Датите на работилницата и представленията "Шепоти" през 2019 г. : Работилница (регистрация чрез онлай форма по-долу) : 7 юли - 10 юли, село Добралък
Можете да се включите и в: Артистична резиденция 1 , за подготовка на представлението "Шепоти" в Добралък : 11 юли + 12 юли 2019 г. Представление 1 "Шепоти", Добралък : 13 юли и 14 юли 2019 г. Резиденция 2 , за подготовка на представлението "Шепоти" в Бойково : 17 юли - 19 юли 2019 г. Представление 2 "Шепоти" в Бойково: 20 юли и 21 юли 2019 г.

Необходима е регистрация до 10 юни, на адрес:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkQxZ2NaJhUuvkNkAzcnfiEhZXVpgAklpU6H3XfQ83SSLobQ/viewform?usp=sf_link

Целта на работилиницата е да изгради музикален мост между певческите фолклорни традиции на България, Франция, Скандинавия и Германия чрез звукови и пространствени импровизационни игри. Ще се използва и фолклорен материал от село Добралък, предоставен от местни музиканти. По желание на участниците, могат да бъдат включени и други фолклорни песни. По време на 4-дневната работилница, участниците ще компилират певческия материал, за да го вплетат в общ репертоар, който ще служи за вокален съпровод на представлението „Шепоти“.

След работилницата, участниците са поканени да участват в двудневна резиденция, за подготовка на представлението и 2 дни официално представяне на шоуто пред публика.

Работилницата ще включва: вокално обучение и загряване с местните жители от селото и водещите на работилницата;  импровизация и упражнения за звукова и пространствена импровизация;  творческо сътрудничество/ певческа лаборатория за изграждане на общ репертоар, който всеки участник може да вземе за себе си и/ или по желание да използва като артист в рамките на представлението "Шепоти"; усвояване на метода, наречен "майчин език" (специфична театрална работа, свързана с личната фолклорна традиция чрез песен или текст).

Водещи на работилницата и организатори са Феня Абрахам - фолкорна певица, музикант и актриса, Франция и Мадлен Щанге - народна певица, музикант и културен мениджър, Германия.

Представлението "Шепоти" е създадено от френската театрална група, с цел да вдъхне живот на обезлюдените селските райони.  Ако имате въпроси, пишете на: [email protected] (на английски, немски или френски език) или на [email protected] (на български).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина