Алабаите от Белащица отново стреснаха местните жители

Автор: Plovdiv Now 52212
Алабаите от Белащица отново стреснаха местните жители

Алабаите от Белащица, които си спечелиха печална слава заради набезите си в пловдивското село, отново стреснаха местните жители. За поредната случка споделя Стела К., която твърди, че животните са нахлули в двора на къщата ѝ.

Инцидентът станал вечерта на 25 януари. Кучетата били прогонени след намесата на съпруга на жената, нейният син и техният съсед. Стела К. подала сигнал за случката на 112 същата вечер, предупредила и останалите жители на селото в група във Facebook.

Още на следващата сутрин тя сигнализирала за станалото и в кметството на Белащица. “Кметът и полицията реагираха светкавично, дано има резултат”, разказва жената. Тя твърди, че при предишния сигнал за същите кучета наложената глоба е била 50 лева.

Провинението било от 1 ноември 2022 година.

“Докато стане фатален инцидент ли ще се пускат жалби?”, пита Стела К.

Въпросните кучета притесняват с проявите си селото от много време. При едно от нападенията убиха и домашния любимец на местни жители. Случаят бе от есента на 2022 година, пише glasnews.bg.

Животните често се измъкват от къщата, в която са гледани и обикалят без надзор улиците на селото. Местни жители сигнализират, че алабаите са агресивни и към хора, а родителите са притеснени за своите деца.

Тогава след подаден сигнал следва и намеса на властите. Полицаите открили стопаните им - двойка руснаци. По думите на жената те обяснили, че кучетата не са напускали двора на къщата им.

Изглежда три месеца след случая с убит домашен любимец, агресивните животни още притесняват жителите на Белащица.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина