28 217 са избирателите в община „Родопи”, пускат две секции за хора под карантина

Автор: Plovdiv Now 8835
28 217 са избирателите в община „Родопи”, пускат две секции за хора под карантина

Две секции  за гласуване на избиратели под карантина са образувани в община „Родопи”. Те ще обхванат всички населени места, като хората ще гласуват на мястото, където са карантинирани.

За изборите на 21 ноември няма достатъчно подадени заявления за образуване на подвижна секция за хора с увреждания.  Възможност за хората със затруднение в придвижването и увредено зрение да упражнят правото си на вот е като използват една от шестте секции с подсигурени подходи за хората с увреждания. Те са разположени в сградата на училището в селата Браниполе, Брестник, Цалапица и Ягодово.  В Устина инвалидната секция се намира в читалището, а в Първенец – в пенсионерския клуб.

Машинно гласуване в предстоящите  избори  за президент и вицепрезидент ще има в 50 секции на територията на населените места от община „Родопи. Общият брой на изборните секции, които ще бъдат образувани в общината, според заповед, издадена от кмета Павел Михайлов е 56, без да се смятат подвижните.

Без машини ще бъдат единствено секциите във високопланинските села в общината и село Оризари.

28 217 са лицата, които имат право да упражнят своя вот  за избор на президент и вицепрезидент в община “Родопи”. Трима младежи са навършили пълнолетие между двата тура и ще имат възможност да гласуват за първи път.

Най-много ще са изборните секции в село Цалапица, което е и най-голямото населено място на територията на община „Родопи”. По една секция  ще има в селата Бойково, Дедово, Извор, Скобелево-Чурен, Оризари, Храбрино, Ситово и Лилково.

Изборите ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина