13-годишно момиче от село Устина има нужда от помощ, обявена е дарителска кампания

Автор: Plovdiv Now 65149
13-годишно момиче от село Устина има нужда от помощ, обявена е дарителска кампания

13-годишно момиче от село Устина, община Родопи, има нужда от помощ, за да оздравее и да има пълноценен живот. За това съобщи кметът на селото Нели Бундева в социалните мрежи. Става дума за Снежа Кърчева.

Г-жа Бундева е била посетена от Дафинка Кърчева, майка на детето. Тя е разказала, че след поредица от посещения при лекари още от 2018 година се установява изкривяване на гръбначен стълб. Преди няколко дни родителите посещават специализирана детска болница в Плевен, по ортопедия и хирургия. След направените снимки и прегледи се описва, че на Снежи трябва да се направи операция, за да бъдат поставени импланти за коригиране позицията на гръбнака. Интервенцията ще помогне за разширяване на гръдния кош и ще подобри обема на дишане.

Кметът Нели Бундева е разговаряла лично с лекаря от болницата. Специалистите потвърждават необходимостта от спешна операция, защото с растежа си детето все по-трудно ще диша и изкривяването ще се увеличава. Като малка Снежи Кърчева е била лекувана от епилепсия, била е и с ТЕЛК решение, но към момента няма оплаквания.

Сумата, която е нужна за операцията, е 20 000 лева и е абсолютно непосилна за семейство Кърчеви. Майката Дафинка Кърчева е с множество заболявания - диабет, диоптър 21 и много намалено зрение, гуша, сърдечно заболяване. Бащата Златко Кърчев работи в строителството. Имат и по-малка дъщеря на 2 години и 6 месеца.

Семейството има спешна нужда от финансова помощ. В село Устина започва дарителска кампания. Поставени са кутии в магазините. Желаещите могат да дарят средства и в Кметството Ще бъде разкрита и дарителска банкова сметка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина