Жител на Белозем разказа колко хубаво е да се живее в селото

Автор: Plovdiv Now 7030
Жител на Белозем разказа колко хубаво е да се живее в селото

Автор: Деница Иванова

Жител на Белозем иска да запознае все повече хора с предимствата да живееш в малко населено място. По този повод с TrafficNews се свърза Йосиф Митков, който твърди, че напоследък селото добива все повече популярност и броят на жителите, които искат да се нанесат там расте.

Младежът е направил видео, посветено на населеното място, в което е запечатал кадри от различни точки на селцето. По негови думи видеото е достигнало до много хора в околността и целта на клипа е да покаже красотата на малкото населено място.

„Ще изброя факти, заради които смятам, че толкова много хора имат желанието да се нанесат тук. Селата в България, които могат да се похвалят с всички тези неща, се броят на пръсти.В  последните 10 години селото е изгубило само 1.67% от населението си, което е впечатляващ прираст за село в България. Имаме си жп гара и вход към магистрала Тракия”, разказа момчето.

Той смята, че работната активност в селото също е висока, заради големия брой предприятия, разположени в близост. Освен това селото е локализирано и на страхотно местоположение в страната - на два часа път до българското Черноморие, планини, Гърция и Турция.

„Имаме ясли, детска градина, основно и средно училище, православна и католическа църква, заведения и голям брой хранителни магазини”, добави момчето. По-малките жители на селото пък могат да се възползват от уроци по танци, рисуване, пеене и свирене на различни музикални инструменти.

Toва са само част от нещата, които правят малкото населено място подходящо за заселване както от млади хора, така и от семейства с деца, или просто за всеки, който предпочита по-спокойният начин на живот, споделя младежът. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина