Заради кукерския фестивал: Променят движението на автомобили в Раковски

Автор: Plovdiv Now 17124
Заради кукерския фестивал: Променят движението на автомобили в Раковски

Наближава Международният фестивал на кукерите и маскарадните игри в Раковски. Събитието е традиционно за града и през 2020 ще се проведе неговото 20-то юбилейно издание. То е с името "Кукове" и ще премине в два поредни дни - на 21 и 22 февруари.

В тази връзка се налага временна реорганизация на движението в града, която вече е регламентирана със заповед на кмета Павел Гуджеров. Промените засягат втория ден на фестивала, 22 февруари, когато от центъра на квартал Секирово, в 10,30 часа започва дефилето на всички кукерски състави от България и чужбина, което е и със състезателен характер.

Тогава от 9,30 до 19,00 часа се спира движението на автомобили от кръстовището на улиците "Трети март" и "Петър Богдан" по продължението на булевард "Г. С. Раковски" до бившата сграда на АПК.

Спира се и движението на МПС, идващи от село Шишманци, от кръстовището на улиците "Никола Вапцаров" и "Яко Яковски" в посока към центъра.

Улица "Петър Богдан" ще бъде затворена от ОУ "Христо Ботев" до спортното игрище "Грипс Арена". 

Автобусите от Пловдив до Раковски през квартал Секирово ще се движат до ОУ "Христо Ботев" и обратно през улица "Родопи" към квартал Ген. Николаево до бившето АПК. Автобусите от Пловдив през квартал Ген. Николаево ще се движат до бившата сграда на АПК и обратно към квартал Секирово през улица "Родопи" до ОУ "Христо Ботев".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина