Започва се! Раковски е в навечерието на големия фестивал на кукерите и маскарадните игри

Автор: Plovdiv Now 15696
Започва се! Раковски е в навечерието на големия фестивал на кукерите и маскарадните игри

Раковски е в навечерието на големия Международен фестивал на кукерите и маскарадните игри в Раковски, като от утре започва неговото 20-то юбилейно издание.

Фестивалът носи името "Кукове" и ще премине в два поредни дни - на 21 и 22 февруари.

Пловдивският фолклорен ансамбъл "Тракия" ще бъде специален гост в Раковски, за да подари на публиката там голям концерт със свободен вход. Жестът е по повод 20-тото юбилейно издание на Международния фестивал на кукерите и маскарадните игри "Кукове". 

Певците и танцьорите от Ансамбъл "Тракия" ще разлюлеят сцената на читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в първия ден на фестивала - 21 февруари, от 18,30 часа.

Програмата ще продължи с нестинарско шоу на центъра на квартал Ген. Николаево.

На втория ден, 22-ри февруари, на центъра на квартал Секирово, в 10,30 часа ще започне дефилето на всички кукерски състави от България и чужбина, което е със състезателен характер.

Последният елемент на фестивала е концертът на оркестър "Тракийско настроение", който ще започне в 15,00 часа и ще накара всички да се хванат и да извият кръшни български хора.

Фестивалът и струпването на много хора налагат временна реорганизация на движението в града, която е регламентирана със заповед на кмета Павел Гуджеров. Промените засягат втория ден, 22 февруари, когато от центъра на квартал Секирово, в 10,30 часа започва дефилето на всички кукерски състави от България и чужбина, което е и със състезателен характер.

Тогава от 9,30 до 19,00 часа се спира движението на автомобили от кръстовището на улиците "Трети март" и "Петър Богдан" по продължението на булевард "Г. С. Раковски" до бившата сграда на АПК.

Спира се и движението на МПС, идващи от село Шишманци, от кръстовището на улиците "Никола Вапцаров" и "Яко Яковски" в посока към центъра.

Улица "Петър Богдан" ще бъде затворена от ОУ "Христо Ботев" до спортното игрище "Грипс Арена". 

Автобусите от Пловдив до Раковски през квартал Секирово ще се движат до ОУ "Христо Ботев" и обратно през улица "Родопи" към квартал Ген. Николаево до бившето АПК. Автобусите от Пловдив през квартал Ген. Николаево ще се движат до бившата сграда на АПК и обратно към квартал Секирово през улица "Родопи" до ОУ "Христо Ботев".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина