Задържаха 36-годишен мъж от Раковски, за обир на пенсионер

Автор: Plovdiv Now 9031
Задържаха 36-годишен мъж от Раковски, за обир на пенсионер

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 36-годишният Г.М. от Раковски. На 23 октомври в Раковски той е отнел чужди вещи на 72-годишен мъж. 

Г.М. е употребил сила срещу пенсионера и е задигнал сумата от 95 лева, електрическа резачка за рязане на дърва и бутилка уиски.

Благодарение на бързата реакция на служителите на РУ – Раковски при ОД на МВР – Пловдив обвиняемият е установен и задържан в рамките на един час след подаването на сигнала в полицията, като са били открити и част от отнетите вещи. На 24 октомври 2020 г. Г.М. е бил привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Пловдив и с постановление на наблюдаващия прокурор задържан за срок от 72 часа.

На 23 октомври 2020 г., в гр. Раковски, обл. Пловдив, около 21,30 часа, в къщата на 72-годишиня пострадал,  влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като извършителя Г.М., криминално проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Г.М. влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари. В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

По делото са извършени процесуално-следствени действия. При извършеното разпознаване пострадалият категорично е разпознал нападателя си. Част от вещите са установени. Действията по разследването продължават.  

Днес районният прокурор на Пловдив – Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор и гл. инспектор Пламен Ивановначалник на РУ – Раковски при ОД на МВР Пловдив, посетиха пострадалия възрастен мъж в дома му.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина