Ветераните от Раковски грабнаха купата на футболен турнир за католици

Автор: Plovdiv Now 4126
Ветераните от Раковски грабнаха купата на футболен турнир за католици

Свищовското село Ореш за шести път стана гореща арена на Международен футболен турнир между българите католици и банатските българи от съседна Румъния.

Ветераните от Раковски също бяха в надпреварата и надиграха участниците в католическия шампионат, като грабнаха златото. Кметът на Раковски Павел Гуджеров също бе част от отбора и вдигна купата на финала. С индивидуални призове бяха отличени играчите от Раковски Венко Пеев за най-добър вратар, а голмайстор на турнира стана Иван Карагьозов.

Целта на турнира „Марга Ауреа“ е да събира всяко лято потомците на преселилите се отвъд Дунава католици след погрома на Чипровското въстание, които сега живеят в Банат, както и наследниците на тези, които са се завърнали отново в България и с потомците на онези католици, които не са напускали пределите на родината.

Кметът на село Ореш Любомир Иронов бе  любезният домакин на турнира, в който местата не са важни, а емоцията от футболната игра, радостта от срещата и общуването са на първо място. Удоволствието  е най-вече за футболистите, които  споделят празника на истинския футбол, честната игра и приятелството.

Турнирът тази година събра готборите на Ореш, Стар Бешенов и Раковски.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина