Вътрешна проверка тече срещу началника на полицията в Раковски

Автор: Plovdiv Now 22230
Вътрешна проверка тече срещу началника на полицията в Раковски

Вътрешна проверка е започнала срещу началника на районното управление в Раковски гл. инспектор Пламен Арабски, научи TrafficNews. Вчера служители от Областна дирекция на МВР Пловдив и Вътрешна сигурност са претърсвали кабинета на полицейския началник. Според източници, обискът е бил по сигнал до Вътрешна сигурност за нарушение при работа със СРС. В кабинета на Арабски били намерени документи, които би трябвало да са унищожени. 

От днес Арабски е в болничен. Към момента прокуратурата не е уведомена, тъй като на този етап се касае за административно нарушение по Закона за класифицираната информация. След като бъде установено съдържанието на документите, които са кодирани, проверката ще продължи. Полицейският началник може да бъде разследван от прокуратурата, ако се окаже , че е разпространявал класифицирана информация.  

Пламен Арабски в продължение на няколко години оглавяваше РПУ - Хисаря. След това бе преместен в районното в Раковски, след като началника му Димитър Събчев бе командирован на границата. До този момент не е имал наказания, през 2020 година бе награден с огнестрелно оръжие за професионални успехи и разкриване на престъпления срещу личността. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина