В Шишманци всичко е измито и лъснато, протестиращите съзряха постановка

Автор: Ива Модова 4488
В Шишманци всичко е измито и лъснато, протестиращите съзряха постановка

Министърът на околната среда и водите Нено Димов обиколи завода в Шишманци заедно с хора от инициативния комитет на протестиращите. Те бяха посрещнати от управителя на производствената база. По време на обиколката назря недоволство у хората, които смятат, че днес всичко е постановка, тъй като на място е министърът. Той дойде да се срещне с протестиращите, които изразиха недоволството си от мръсния въздух и работата на депото за отпадъци. Припомняме, че то отново се запали преди близо две седмици.

Всичко е измито и лъснато. През другите дни е адска мизерия, миризми. Всеки ден дим и всеки ден гори. Според нас днес сте се подготвили, за да не видят какво наистина се случва тук, заявиха хората. Те нападнаха с въпроси управителя, който заяви, че всички изисквания са спазени. Пожарът не е бил умишлен. Не са верни твърденията, че ние сме го запалили нарочно, за да се освободи място. По време на пожара сме спазили всички изисквания за безопастнос, имахме 5 цистерни с вода, както и работещ кран за вода, заяви управителят на завода.

Тук има нещо съмнително - в събота завода по план не работи, а защо има дейност? Заща са тук работниците? Всичко е незаконно, допълниха от инициативния комитет на протестиращите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина