В Белозем заклаха доброволно прасетата, в Кричим и Перущица също замириса на пърлена кожа

Автор: Plovdiv Now 7085
В Белозем заклаха доброволно прасетата, в Кричим и Перущица също замириса на пърлена кожа

Жителите на Белозем изпълниха препоръките на Областната дирекция за безопастност на храните да заколят доброволно домашните си прасета.

Селото се намира в непосредствена близост до единствената индустриална свинеферма в региона и е едно от 64-те населени места в 20 килиметровата санитарна зона, в която трябва да се унищожат прасетата в "задния двор".

По думите на кмета - Иван Тачев, хората са използвали съботата и неделята, за да изпълнят разпоредбите на БАБХ и напрежение в селото няма, съобщава радио Пловдив.

Именно от селата, най-близики за свинекомплекса, ще започне и проверката на инспекторите, които трябва да проследят спазени ли са дадените срокове.

Припомняме, че масовото колене стартира в четвъртък в големи и малки населени места, попадащи в 20-километровата зона край обекти за свиневъдство. 

Коледа посред лято настъпи и за жителите на градовете и селата от Родопската яка. През последните два дни от някои домове в Кричим, Перущица, Оризари и други населени места се понесе апетитна за едни и отблъскваща за други миризма на опърлена кожа. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина