Униформен от Раковски проспа дежурство, съдът отмени наказанието му

Автор: Plovdiv Now 8512
Униформен от Раковски проспа дежурство, съдът отмени наказанието му

Автоконтрольор от Районното в Раковски беше засечен да спи в патрулката по време на дежурство. Това се е случило във времето от 23,30 часа на 22 ноември м. г. до 6 часа на следващата сутрин. За това отклонение от служебната дисциплина полицаят бил наказан с порицание за срок от 6 месеца, което оспорил пред Административния съд в Пловдив, пише 24 часа.

Санкцията вече е отменена, защото той показал епикриза, че е бил в тежко състояние след прекаран ковид, вследствие на който развил сънна апнея.

"Дисциплинарно наказващият орган не е съобразил както че нарушението е следствие на заболяване, така и с данните от кадровата справка на служителя, видно от която той е на работа в системата на МВР от 28 години, многократно награждаван и никога не е бил дисциплинарно наказван", е записано в мотивите към решението на съда.

Магистратите смятат и че нарушението е маловажно и би следвало наказанието да е мъмрене, а не порицание. Решението не подлежи на обжалване и полицията в Раковски ще трябва да плати на своя служител разноските по делото от 810 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина