Точно една година от паметния ден за Раковски - гостуването на папа Франциск

Автор: Plovdiv Now 6921
Точно една година от паметния ден за Раковски - гостуването на папа Франциск

Днес се навършва точно една година от паметния ден за град Раковски - гостуването на папа Франциск. В най-голямата католическа епархия в България Светият отец проведе тържествена литургия с първо причастие на 250 деца в църквата „Пресвето сърце Исусово". На площада пред църквата се бяха събрали хиляди хора.

С част от католическата общност Светият отец се срещна в църквата „Св. Архангел Михаил" в Раковски.

При пристигането си Светият отец слезе от папамобила на площада в центъра на града през катедралата "Пресвето сърце Исусово". Хората го посрещнаха, като изпаднаха в еуфория и започнаха да скандират „Франческо“. 

На площада бяха и българката Гергана и нейният съпруг Карл, който е италианец. Двамата живеят заедно в Рим от над 50 години, но никога не бяха виждали папата, затова бяха изключително развълнувани от посещението му в Раковски. 

По време на церемонията за първо причастие на децата Папата им каза:

„Скъпи деца, сега ще получите Исус. Не се разсейвайте, мислете само за Исус. Постарайте се да мълчите в сърцата си. Пристъпете към олтара. Мислете за това, че Исус за първи път идва при вас. След това той ще идва  още много пъти. Мислете за вашите родители, за вашите катехисти, за вашите баби и дядовци, за вашите приятели”, заяви пред децата папа Франциск.

"Ако сте се скарали с някого, простете му, преди да пристъпите към олтара. Да се приближим към Исус".

На площада през катедралата хиляди католици наблюдаваха тайнството на големи екрани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина