Спектакъл по африканска приказка очарова публиката в Раковски

Автор: Plovdiv Now 6992
Спектакъл по африканска приказка очарова публиката в Раковски
"Нишката на любовта" е новият спектакъл, който ще забавлява публиката в Раковски. Датата е 24 юни, от 19,30 часа, на площада пред читалище "Св.св. Кирил и Методий". Пиесата е по африканска приказка.
 
Главният герой на тази приказка е Киа Тумба – своенравният син на вожда на племето. Решил да се ожени за дъщерята на Слънцето и Луната – боговете на неговия народ, той се опитва да накара всички други да свършат тази работа. Вечно недоволен, мрънкащ и своенравен, Киа Тумба откровено не вярва в своята дръзка мечта. Но жабата организира всичко. За разлика от Киа Тумба, намиращ извинение за всеки свой неуспех, тя намира начин и изход от всички „невъзможни“ ситуации.
 
Преодоляла блестящо преградите по пътя към бъдещата „звездна сватба“, жабата успява да смъкне дъщерята на Слънцето и Луната на земята. А дали дъщерята ще замени безсмъртието на богиня за любовта със смъртния Киа Тумба можем да си отговорим едва в края на спектакъла. Както навсякъде в Централна Африка музиката и песните са на живо, танците са възпламеняващи, пълно е с вълшебни животни и герои, които има само в приказките. На шега или наистина спектакълът е подходящ „от памперс до памперс“, т.е. за всички възрасти.
 
Участват студентите от I курс „Актьорство за драматичен театър“ с художествен ръководител проф. д-р Александър Илиев и преподаватели ас. Зоя Капон, ас. д-р Таня Жоакимсман и хон. преп. Исмаил Ходжев.
 
Част от събраните средства на шапка (Offertа liberа) ще бъдат дарени за благотворителност на представители от Католическата общност на Раковски.
 
Припомняме, че отново на 24 юни, но от 18,00 часа, на площада пред читалището ще се играе "Мелодия" - улично представление за забавление. Участват същите актьори.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина