Щъркеловото училище в Белозем част от голям европейски проект, влиза и в програмата „Училища за пример“

Автор: Plovdiv Now 9852
Щъркеловото училище в Белозем част от голям европейски проект, влиза и в програмата „Училища за пример“

Основно училище „Гео Милев“ в село Белозем беше част през изминалата учебна година от големия европейски проект FIERST, осъществяван от фондация „Заедно в час“ в партньорство с МОН и Нов български университет.

140 учители от 18 училища в цялата страна работиха за развиване на умения на 21 век сред учениците и създадоха учебни общности в своите училища, които да подкрепят професионалното им развитие и екипна работа.

Щъркеловото училище избра да развива умение за учене, а за ПУО лидер избра Ирен Кълвачева. На 22.06.2020 г. се проведе онлайн конференция, в която училищата бенефициенти споделиха своите добри практики и обсъдиха как те могат да бъдат широко приложени в образователната система.

ОУ „Гео Милев“ в Белозем бе избрано да открие панелните дискусии, в които ПУО лидерите представиха дейността на екипа по проекта: „Говоря от името на професионалната учебна общност на ОУ „Гео Милев“,с. Белозем. И бързам да добавя, че предпочитаме определението учеща се вместо учебна.

И двете думи са с един корен, но учеща се намеква за екипно развитие и взаимодействие и създаване на нов тип организъм в пределите на училището.“ отбеляза лидерът Ирен Кълвачева. Училищният екип представи добрите практики, използвани в процеса на обучение за концентрация на учениците като елемент на умението за учене. Учителите от екипа използваха иновативен начин за представяне на своята работа - дигитална книжка, която включва играта „Котка и мишка“ в часовете по музика, „Четири стихии“ за първокласниците, „Мисловни карти“ в обучението по природни науки, „Да си направим филм“ в ГЦДОУД на 5 клас, „Обучение на терен“ за часовете по история и цивилизации, „Огледала“ в часовете по английски език, „Рисуване с квадратчета“ в помощ на художниците в часовете по изобразително изкуство, „Спорт по ноти“ – физическо възпитание и спорт и играта „Стани богат“ за чуждоезиковото обучение. Положителни коментари и похвали бяха споделени от членовете на останалите екипи, разгледали дигиталната училищна книжка.

Предстои ОУ „Гео Милев“, с. Белозем да се включи в програмата „Училища за пример“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина