Шофьор на мотопед без табели хванаха в Раковски, в Костиево - и без книжка

Автор: Plovdiv Now 10881
Шофьор на мотопед без табели хванаха в Раковски, в Костиево - и без книжка

Предварителна проверка за престъпление е започната от полицията в Раковски.  На 31 май, в около 9 часа, на улица «Родопи» в града е бил спрян за проверка 44-годишен правоспособен водач от село Ясно поле. Мъжът управлявал мотопед «Пиаджо», който бил без поставени регистрационни табели. За случая е уведомен дежурен прокурор.  

В полицията в Труд е задържан още един неправоспособен водач на мотопед. В 15 часа на 31 май автопатрул на управлението е извършил проверка на територията на село Костиево, община Марица. 31-годишен мъж от населеното място управлявал двуколесното средство без поставена регистрационна табела.

Мотопедът с марка „Ямаха“ бил с прекратена регистрация, а направената справка за водача установила, че той е неправоспособен. За същото деяние му е бил съставян акт за установяване на административно нарушение и има издадено наказателно постановление, но въпреки това той управлява превозното средство в едногодишен срок. Под наблюдение на районна прокуратура Пловдив е започната предварителна проверка.

Снимка: илюстративна.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина